Vattentäta förpackningar

Sommaren närmar sig med stormsteg och snart är det dags för långa dagar längs med Sveriges kuster. Är du en av de som föredrar att ligga platt på stranden eller tar du dig an vågorna med en surfbräda? Kanske tillbringar du sommaren till havs på segel- eller motorbåt? Även om du har semester kan det vara nödvändigt att du tar med ett par värdefulla saker. Telefon, surfplatta och dator kan komplettera semestern och viss vattenkänslig utrustning är viktigt att ha även när du befinner dig ombord på fritidsbåten. Förvara dina saker säkert i någon form av vattentät förpackning. Dessa kommer i alla olika former och är ett smart sätt att förhindra onödiga olyckor.

hampunkten.se

Packa rätt för stranden

Svensk sommar är förknippat med långa dagar vid havet eller på sjön. När semestern närmar sig flyttar många sydsvenskar till västkusten och återfinns på någon av Halmstads många stugområden med nära till strand, fest och god mat. Packa rätt för dina dagar vid vattnet. Vattenflaskor och salta snacks är viktigt om du tillbringar många timmar i solen. Risken för uttorkning och näringsbrist är stor när man har semester och de vardagliga rutinerna faller i glömska. Det kan vara en bra idé att ha tillgång till telefon ifall olyckan är framme, oavsett om du är till havs eller vid stranden. En smart vattentät plastficka ser till att dina värdesaker överlever hela sommaren. En så kallad dry bag är perfekt om du befinner dig på en båtutflykt, paddlar kanot eller trampbåt för en dag. Den är både vattentät och flyter dessutom om den skulle hamna i vattnet. Kontrollera om din kamera har ett vattentätt fodral innan du tar med den till stranden. Många actionkameror är anpassade för vattensport till ett visst djup.

Paddla i skärgården eller insjöar

Vår långa och varierade kust bjuder in till många olika former av aktiviteter året runt, men framför allt under sommaren lockar vågorna. Segling är populärt på västkusten. Smögen, Marstrand och hela vägen ner till Helsingborg är populärt farvatten för både svenska och utländska seglare. Varberg är den svenska surfens mecka och där hittar du entusiaster långt in på vinterhalvåret. Även dykning hör hemma på västkusten, framför allt runt Lysekil och skärgården utanför Göteborg. Om vädret bjuder till under den svenska sommaren är vår natur en fantastisk möjlighet till friluftsliv. Ger du dig ut och paddlar kanot eller kajak behöver du tänka på hur du packar. Förvara allt i små, vattentäta väskor, och fördela vikten jämt över kajaken. Den tyngsta packningen ska förvaras i mitten av fordonet och se till att du har så lite som möjligt i sittbrunnen där du sitter. Om båten skulle kapsejsa behöver du snabbt kunna ta dig ut.