Tetra pak

Miami, USA - April 29, 2013: Tropicana Tropical Punch flavored drink 59 FL OZ Tetra Pak carton. Tropicana brand is owned by Pepsi Co.

Visste du att en av de mest berömda uppfinningarna faktiskt är utvecklad i Sverige av en svensk? Jo, det är sant. Vi pratar inte om IKEA eller något just nu, utan om Tetra pak, sättet på vilket vi idag ofta tillsluter mjölk och andra drycker – vilket har blivit en standard i princip världen över. Det var den numera berömda Ruben Rausing som i Lund, Skåne på 50-talet (mer exakt 1951) som uppfann tekniken som idag är en av de absolut mest berömda patenten världen över.

Tetra pak – in i nya tider

Oavsett om man har det starkaste patentet, de bästa anställda, de finaste kontoren och den bästa arbetsviljan, måste man ändå alltid förnya sig och ser efter hur man kan fortsätta vara innovativ och attraktiv på marknaden. Därför söker Tetra pak hela tiden efter nya, spännande talanger som vill anlända till det starka teamet och den utvecklade kulturen för att få bolaget att fortsätta utvecklas och växa i den takt det gjort hittills. Man kan enkelt se efter om det just för tillfället finns några tillgängliga jobb på Tetra Pak och om det är något som är intressant, bör man inte tveka på att ansluta sig till ett av de svenska undren genom vår historia.