Snygga förpackningar kan öka försäljning

När det gäller e-handel är utseendet på produkter och förpackningar mycket viktigt. Många bildar sig en uppfattning om produkten baserat på de bilder som kunden ser på webben. Många väljer också att tipsa om produkter baserat på hur de ser ut och hur de är förpackade. Många sociala medier är bildbaserade. Där blir det extra viktigt att ha snygga förpackningar för att kunder ska gilla produkterna och tipsa om dem. En riktigt snygg förpackning kan därmed öka försäljningen. Kvalitet och pris är såklart grundläggande för att kunderna ska handla men utseende spelar också roll.

Gift boxes on kraft paperBilder och sociala medier

Sociala medier blir allt viktigare när det gäller e-handel. Att kunder följer och gillar e-handelsföretagen på sociala medier är en viktig del av marknadsföringen. På sociala medier är det ofta bilder som skapar mest engagemang bland följarna. Därför blir det extra viktigt att lägga ner energi och tid på att skapa riktigt bra bilder på produkterna. Förpackningar blir också betydelsefulla i det här sammanhanget. När det gäller förpackade produkter är det själva förpackningen som behöver vara tilltalande. en välarbetad och snygg förpackning kan öka din försäljning. Kundernas engagemang väcks och du skapar en tilltalande bild av dina produkter och din butik.

Vilken förpackning ska jag välja?

Hur du väljer att förpacka din produkt beror så klart helt på vad det är för sorts produkt. I många fall kan det fungera bra med en trälåda eller en träpall. Trä ger ofta ett rejält intryck och kan dessutom vara riktigt snyggt. I andra fall där varan inte är så ömtålig kan det fungera bra med någon form av papper. Lite lyxigare papper som glänser ger ofta en känsla av att produkten är exklusiv och av hög kvalitet. Det är så klart viktigt att tänka på att förpackningen måste fungera som skydd för varan men glöm inte att förpackningen dessutom ska ge ett positivt intryck till kunderna.